ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Dotaz měsíce k šablonám (červenec 2020)

Od června 2018 vybírá Odbor administrace zjednodušených projektů ve spolupráci s konzultační linkou pro šablony jeden z nejčastějších dotazů žadatelů a příjemců zjednodušených projektů obecnějšího charakteru za uplynulý měsíc a zveřejňuje odpověď na webových stránkách OP VVV.

Otázka za červenec 2020 pro výzvu 80/81:

Obdrželi jsme Vyrozumění o poskytnutí dotace ve výzvě Šablony III a zároveň jsme byli vyzváni k doložení Prohlášení o propojenosti s ostatními podniky, které máme vložit do systému. Jsme škola zřízená obcí. Prohlášení jsme dohledali na webu OP VVV, ale nejsme si jistí správností jeho vyplnění. V systému IS KP14+ nemáme zpřístupněnou obrazovku Dokumenty. Jak máme postupovat?

Odpověď: Pokud je mateřská nebo základní škola příspěvkovou organizací obce, dobrovolného svazku obcí nebo kraje, je pro tuto školu doložení uvedeného dokumentu nerelevantní. Vyrozumění o poskytnutí dotace je zasíláno prostřednictvím automatické depeše všem žadatelům, jejichž žádost o podporu je doporučena k financování. Tím je administrativní proces schvalování žádosti o podporu ukončen. Výzva k doložení Prohlášení o propojenosti s ostatními podniky a uvedené pokyny jsou určeny pouze pro soukromé školy, kterým je podpora poskytována v režimu de minimis. Tuto skutečnost prohlašuje žadatel v Čestném prohlášení o výběru režimu veřejné podpory a dokládá již v žádosti o podporu.