ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Dotaz měsíce (únor 2022)

Od června 2018 vybírá Odbor administrace zjednodušených projektů ve spolupráci s konzultační linkou pro šablony jeden z nejčastějších dotazů žadatelů a příjemců zjednodušených projektů obecnějšího charakteru za uplynulý měsíc a zveřejňuje odpověď na webových stránkách OP VVV.

Otázka za únor 2021 pro výzvy 63, 64, 65, 66, 80 a 81:

Zaměstnáváme školního asistenta na úvazek 0,1. Jeho pracovní doba je pevně stanovena na 4 hodiny v jednom konkrétním dni v týdnu (úterý 8 – 12 hod.). Jak máme řešit situaci, kdy v některém měsíci odpracuje školní asistent méně hodin, než odpovídá 10 % fondu pracovní doby?

Odpověď:

Dle přílohy č. 3 výzvy – Přehled šablon a jejich věcný výklad je nejmenší možný měsíční úvazek pro školního asistenta 0,1. V případě, že nebylo odpracováno v daném měsíci min. 10 % fondu pracovní doby, nebyla splněna podmínka výstupu aktivity, která je definována jako „práce školního asistenta ve škole ve výši úvazku 0,1 na jeden měsíc“. V takovém případě není možné považovat výstupy této aktivity za způsobilé.

V pracovněprávním dokumentu je nezbytné definovat rozvržení pracovní doby tak, aby školnímu asistentovi bylo umožněno splnit výstup aktivity.

Další informace k personálním šablonám a fondu pracovní doby naleznete v příloze č. 3 výzvy v kapitole Specifikace výstupů a výsledků projektu a na webových stránkách MŠMT u příslušné výzvy (záložka Dokumenty).

S Vašimi dotazy se můžete obracet na konzultační linku na tel: 234 814 777 nebo písemně na: dotazyZP@msmt.cz.