ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Gaudeamus Brno 2018

Ve dnech 23. – 26. října 2018 se zástupci Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání (OP VVV) zúčastnili jako vystavovatelé Evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus v Brně. Veletrh během čtyř dnů jeho konání navštívilo 30 615 návštěvníků, včetně rekordního počtu 494 středoškolských pedagogů a výchovných poradců. Jedná se o třetí nejvyšší návštěvnost za 25letou historii veletrhu.

Také stánek OP VVV navštívilo za celou dobu konání veletrhu velké množství návštěvníků z řad studentů, pedagogů a univerzitních pracovníků, kterým zástupci OP VVV podávali souhrnné a aktuální informace o možnostech čerpání finanční podpory v oblasti výzkumu a vzdělávání.

XXV. ročník veletrhu Gaudeamus byl výjimečný také svým propojením s praxí. Jeho součástí poprvé byla společná expozice významných zaměstnavatelů z Jihomoravského kraje, ve které se návštěvníkům představilo 18 především technologických firem. Ve stáncích firem mohli studenti získat informace o možnostech budoucího uplatnění podle zvoleného studijního oboru.

Veletrhy Gaudeamus, které se každoročně konají v Brně, Praze a Nitře, jsou postaveny na mnohaleté úspěšné tradici. Cílem veletrhů je vytvořit místo setkávání zástupců vzdělávacích institucí z celého světa a jejich potenciálních studentů. Veletrhy poskytují platformu pro výměnu komplexních informací o možnostech pomaturitního studia a celoživotního vzdělávání v České republice, na Slovensku i v zahraničí.