ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Veletrh vědy 2019

Ve dnech 6. - 8. června 2019 se zástupci Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání (OP VVV) zúčastnili jako vystavovatelé Veletrhu vědy 2019, které proběhl na výstavišti v pražských Letňanech.

Veletrh, který navštívilo více než 30 tisíc lidí, se účastnilo přes 100 vystavovatelů. Byly mezi nimy ústavy Akademie věd ČR, vysoké školy z celé republiky a desítky firem zabývajících se inovacemi. 

Velkou část výstavního prostoru zabral například originální model černé díry a nad ním zavěšená družice Athena. Oproti skutečné družici, která by se měla vydat do vesmíru v rámci mise Evropské kosmické agentury v roce 2031, byla vyrobena v měřítku 1:4.

Kromě aktivit u veletržních stánků bylo možné se zúčastnit připravených doprovodných akcí v Keplerově sále. Diskutovalo se zde například o etických a sociálních důsledcích umělé inteligence a robotizace, nebo o tom, kde se potkává věda a současný seriálový fenomén Game of Thrones. Na návštěvníky čekala třeba i multimediální vědecká show, která měla upozornit na problém světelného znečištění.

Zdroj: Vědavýzkum.cz