ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Hodnocení posilování kapacit pro kvalitní výzkum, rozvoj VŠ a lidských zdrojů pro VaV

V rámci této evaluace jsou realizovány evaluační aktivity, které vyhodnocují jednotlivé výzvy či projekty, které svým zaměřením přispívají k dosahování specifických cílů prioritní osy 1 a 2 OP VVV a jejich vytyčených výsledků. 

Vyhodnocení výzkumných pobytů ve výzvách na podporu mobilit v OP VVV

Předmětem vyhodnocení byly všechny výzvy na podporu mezinárodních mobilit vyhlášené v OP VVV. Vyhodnocení zahrnuje nejen kompletní hodnocení procesu realizace mezinárodních mobilit z dostupných zdrojů včetně pohledu podpořených výzkumných pracovníků a příjemců dotace ( tj. vyhodnocení zkušeností s přípravou, realizací a přínosů projektů těchto výzev), ale je zaměřeno i na samotné hodnocení výsledků těchto projektů.


Vyhodnocení ukončených výzkumných pobytů na podporu mezinárodních mobilit OP VVV (k srpnu 2021) ve výzvách č. 02_17_050, č. 02_18_070, č. 02_16_027

Předmětem vyhodnocení byly ukončené projekty výzev na podporu mezinárodních mobilit OP VVV (k srpnu 2O21), konkrétně výzev č.  02_16_027 - Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků, č. 02_17_050 - Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA-IF a  č. 02_18_070 - Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků MSCA IF II. Vyhodnocení zahrnuje nejen kompletní hodnocení procesu realizace mezinárodních mobilit z dostupných zdrojů včetně pohledu podpořených výzkumných pracovníků a příjemců dotace ( tj. vyhodnocení zkušeností s přípravou, realizací a dosavadních přínosů projektů těchto výzev), ale je zaměřeno i na samotné hodnocení výsledků těchto projektů.


Smart Akcelerátor I. – Vyhodnocení generovaných benefitů

Šetření mající za cíl kvantifikované hodnocení přínosů výzvy Smart Akcelerátor I (dále SA) proběhlo v první polovině roku 2020 za použití kombinace deskresearch a dotazníkového šetření mezi příjemci výzvy. Cílem bylo pokusit se vyčíslit přínosy výzvy v několika předem definovaných kategoriích – Strategické intervence, aktivita Asistence, Krajské dotační programy, Příspěvek kraje na další aktivity a aktivity regionálního marketingu.


Vyhodnocení pokrytí podporovaných aktivit Prioritní osy 1 a 2 výzvami Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání 

Cílem hodnocení byla identifikace pokrytí podporovaných aktivit Prioritní osy 1 a 2  vyhlášenými výzvami OP VVV.


Vyhodnocení výzvy Rozvoj kapacit pro VaV

Předmětem zprávy je vyhodnocení dotazníkových šetření k výzvě 02_16_028 Rozvoj kapacit pro VaV za účelem zjištění zpětné vazby k této výzvě tak, aby mohly být získané informace využity pro přípravu výzvy navazující, tj. Rozvoj kapacit pro VaV II. Předmětem hodnocení byla srozumitelnost výzvy včetně komunikace s žadateli/příjemci a užitečnost jednotlivých aktivit a podaktivit výzvy.


Vyhodnocení výzvy Smart Akcelerátor

V souvislosti s přípravou výzvy Smart Akcelerátor II přistoupil Řídicí orgán OP VVV na přelomu let 2017 a 2018 k důslednému vyhodnocení zkušeností s přípravou, realizací a dosavadních přínosů výzvy Smart Akcelerátor I. Poznatky z tohoto vyhodnocení byly využity pro přípravu a případnou úpravu parametrů druhé výzvy, stejně tak poznatky představovaly argumentační základnu pro zdůvodnění potřebnosti pokračování tohoto typu intervence.


Vyhodnocení výzvy Výzkumné infrastruktury

Předmětem zprávy je vyhodnocení výzvy 02_16_013 Výzkumné infrastruktury. Účelem šetření v podobě dvou fokusních skupin (konaných 24. 4. 2018 a 16. 5. 2018) bylo získání zpětné vazby k procesu přípravy žádosti o podporu pro výše uvedenou výzvu a zkušenosti s realizací projektů tak, aby bylo možné zohlednit zkušenosti příjemců při přípravě výzvy 02_18_046 Výzkumné infrastruktury II. Vyhodnocení je provedeno formou shrnutí hlavních závěrů v diskutovaných oblastech v členění na časové hledisko, oblast spolupráce s Řídicím orgánem, obsahovou náplň – aktivity výzvy a zapojení partnera v případě konsorciálních projektů.


Vyhodnocení výzvy Teaming

Předmětem zprávy je vyhodnocení výzvy 02_15_006 Teaming. Fokusní skupina se zástupci žadatelů výzvy se uskutečnila 12. 6. 2017 v prostorách MŠMT Harfa Office Park, Českomoravská 2420/15, 190 00 Praha 9. Účelem setkání bylo získání zpětné vazby k procesu přípravy a hodnocení žádosti o podporu pro výše uvedenou výzvu tak, aby bylo možné zohlednit zkušenosti žadatelů při v současné době probíhající přípravě výzvy 02_17_043 Teaming II.